MATKAOPPAAN OPINNOT, OPINTOMAKSU JA TYÖLLISTYMINEN
Suomalaiset ulkomaan matkaoppaat koulutetaan ammattiin Fuengirolan kaupungissa Espanjassa.
Lyhyt koulutus [1 kk] on mahdollista, kun opetus annetaan aidossa ulkomaan lomakohteessa.
Espanjan Aurinkorannikko [Costa del Sol] ja Fuengirola ovat mitä parhain oppimisympäristö ammattiin – täällä lomailee ja asuu tuhansia suomalaisia. 

Matkaoppaan koulutus edellyttää reipasta otetta ja keskittymistä opiskeluun. Päivät ovat pitkiä ja vaativat opiskelijan sitoutumista matkaoppaan ammatin tietojen ja taitojen omaksumiseen. Kun asenteesi on myönteinen ja olet valmis opiskelemaan ympäripyöreitä päiviä, meidän on mahdollista saattaa sinut matkaoppaan ammattiin kuukauden kestoisella koulutuksella.

Koulutus annetaan pääosin suomen kielellä. Englannin kieli tulee taitaa ainakin puhuttuna – osa opetusta on englannin kielellä. 

Ammatilliset aineet ovat ulkomaan asiakaspalvelu, servikset [hotellipäivystys], lomakohteen turvallisuus ja kriisinhallinta, vastuullinen matkailu, lasten opas ja aktiviteettiopas  –koulutus, kohdetietous, transfer [lentokenttäkuljetukset], opastustekniikka ja opastusnäyttö [retken veto], tervetulotilaisuus, puhelinpalvelu ja digital tools. 

Matkaopaskoulun opetusrytmi sopeuttaa opiskelijan asumaan ja työskentelemään ulkomailla. OPINTOMAKSU

Matkaopaskoulun opintomaksu on € 2885,00.

Opintomaksuun sisältyy lennot Helsinki-Málaga-Helsinki, bussikuljetus Málagan lentokentältä Fuengirolan kaupunkiin, asuminen 3-4 hengen huoneistoissa Mediterráneo Real hotellissa, kevyt lounas ma-pe, uniformu, retki Iso-Britanniaan kuuluvaan Gibraltariin, oppimateriaali ja opetus. 

Matkaopaskoulu kestää 26 päivää [1 kk]. Edullinen hinta on mahdollinen, sillä koulutusala ei kuulu Espanjassa arvonlisäveron piiriin.

Opintomaksu suoritetaan maksuerissä:  
Opiskelupaikan varausmaksu € 285,00 [sisältyy kokonaishintaan] tulee maksaa heti opiskelijaksi valituksi tulemisesta. 

Opintomaksu € 2600,00 suoritetaan maksuerissä € 325,00; neljä maksuerää ennen koulutuksen alkua ja neljä viimeistä maksuerää koulutuksen aikana.

Lisäksi opiskelijan tulee ottaa matkavakuutus [pakollinen].

Opintotuki: Kela tai TE-toimisto ei myönnä opintotukea yksityisessä Espanjaan rekisteröidyssä oppilaitoksessa opiskelevalle.

Opiskelijamme majoittuvat korkeatasoisessa Mediterráneo Real hotellissa. 


TYÖLLISTYMINEN

Matkaoppaiden työllisyysaste on varsin korkea. 
Työnhaku: matkanjärjestäjät etsivät tekijöitä jo koulutuksen aikana. 
Joillakin matkanjärjestäjillä voi olla oppilaitoksen pääsyvaatimusten lisäksi omia kriteereitä, joiden tulee täyttyä työllistymisvaiheessa: 
– vähintään 23 vuoden ikä [Aurinkomatkat]
– kuuluminen Suomen sosiaaliturvaan [Aurinkomatkat] 
– vähintään kahden vuoden kokemus haastavasta ja myynnillisestä asiakaspalvelusta [Aurinkomatkat]

Koulutuksen hyväksytysti suorittanut opiskelija työllistyy ulkomaan matkaoppaaksi sen hetkisten avoimien työpaikkojen mukaan heti talvisesongille ja/tai seuraavalle kesäsesongille. Koordinoimme oppilaitoksen opiskelijamäärän vastaamaan aina avoinna olevia työpaikkoja. 

Työnantajien nettisivut: